De muzikale reis – Het maken van een album (week 14)

Een beetje laat deze keer met mijn wekelijkse update, gewoon compleet vergeten. Weer een week die voorbij gevlogen is en ook deze week, week 15 vliegt weer. Dus ik schrijf het verslag van week 14 terwijl ik eigenlijk al week 15 moet beschrijven. Maar goed, deze week is voornamelijk besteed aan 1 apparaat. De Moog Mother-32.

Het is een uitstekende machine, direct lol en ook nog een patch-baar. Dat doet stilt de modulaire honger ook nog een beetje.  Naast de Moog heb ik ook wat extra aandacht besteed aan de Digitakt, een machine waar ik erg goed mee uit de voeten kan. En ik ben begonnen om specifieke sample packs te maken uit mijn opnames.

Eigenlijk gaat alles over het optimaliseren van mijn werkwijze. En door het oefenen met slechts een enkel apparaat kom ik ook weer op ideeën om mijn werkwijze wat efficiënter te maken. Maar toch blijft het hele proces ook deels ongrijpbaar.

Het is dus een goede week geweest, het aantal uren dat ik kon besteden aan muziek was aan de lage kant. Maar de uren die ik aan muziek heb kunnen wijden waren nuttig en met de juiste focus.

Als onderdeel van mijn dagelijkse werk lees ik veel over ontwerp, specifiek over het ontwerpen van systemen. En nu lees ik een boek met aan het begin van ieder hoofdstuk een mooie quote. Deze is van toepassing op ieder creatief beroep (of eigenlijk op alles wat wij doen in het leven)

“We should be taught not to wait for inspiration start a thing. Action always generates inspiration. Inspiration seldom generates action.”  – Frank Tibolt

En dat merk ik zeker, gewoon bezig blijven al is het maar heel klein helpt erg goed in het genereren van goede ideeën.

Ook heb ik deze week geluisterd naar het nieuwe album van SØS Gunver Ryberg.
Erg mooi en met fenomenaal sound design, en het klinkt ook nog eens erg goed. Dus mocht je het nog niet gehoord hebben ga dat zeker doen, hier is de bandcamp page.

Dat is het voor deze week, wat kort maar ik was dan ook veel te laat.