De muzikale reis – Het maken van een album (week 13)

Deze week stond in het teken van de terugkeer naar muziek maken. De setup is kleiner, een mono-synth , drummachine en wat effecten. En Ableton Live. En daar moet ik het mee doen. De eurorack als geheel geeft gewoon teveel opties en dan blijf ik spelen en hou ik te weinig energie en tijd over om met de resultaten goed aan de slag te gaan.

Ik gebruik de Eurorack nog wel, maar slechts een aantal modules. De keuze voor de synth is gevallen op de Moog Mother-32, een goed klinkende synth met veel mogelijkheden op zichzelf. De effecten bestaan uit een Noise Engineering distortion, de Make Noise Morphagene & de Eventide Starlab.

Als drummachine gebruik ik de Elektron Machinedrum. Waar ik toch al mee bezig was en nog altijd verdiept ben in de handleiding.

De sessies hiermee geven in ieder geval wat rust op het gebied van keuzes die gemaakt kunnen worden.

Daarnaast had ik een leuke huiswerk opdracht van mijn muziek coach waar ik ging werken aan het arrangement van een stuk muziek met de samples die we in de vorige sessie hebben gemaakt.

En ik moet zeggen dat valt nog niet mee. Ook hier worstel ik met allerlei keuzes en kan af en toe maar moeilijk een besluit nemen. Wel is het erg prettig om ook hier weer limieten toe te passen. Aankomende week nog even verder sleutelen denk ik.

De week was voor mij een succes en de keuze om wat minder apparaten te gebruiken is een goede. Nu kan ik met deze nieuwe focus aan de slag.