Muziek projecten, wat gedachten over voortgang en doelen

Weer aan de slag gaan met het maken van muziek is lastiger dan gedacht. Ik heb nog steeds moeite om langere tijd achter elkaar naar muziek te luisteren. Met name met dingen als Sound design, het langer luisteren naar loops en het proces van het afmaken van muziek. 

De meeste tijd besteed ik dezer dagen aan het leren van Max MSP. Waar ik aan kan werken zonder geluid. Wat een kleine paradox is. Maar ik kan mijn doelen niet laten varen. De doelen zijn de drijvende kracht achter dit alles. Zonder doelen verlies ik mijn consistentie. Ik krijg het dan niet meer voor elkaar om regelmatig met muziek bezig te zijn. 

Dat klinkt waarschijnlijk vreemd. En hoe leuk het ook is om met een drummachine te gaan zitten en aan de slag te gaan. De lol alleen is gewoon niet genoeg om dat dan regelmatig te doen. Ik moet het muziek maken echt in mijn planning houden. Anders sla ik het gewoon over als ik het even niet voel. 

Dus ik hou het in mijn planning, 3 dagen in de week korte periodes. Om zo problemen te voorkomen die kunnen ontstaan. Ik ben optimistisch over de kansen dat op deze manier mijn doelen gehaald gaan worden als ik er aan blijf werken over alweer periodes.